Warmteshop Hasselt, de winkel & showroom voor Hasselt en omgeving.

013 32 12 26

info@warmteshop.be

Maandag-vrijdag 09:00 -1700

Hoe werkt een infrarood verwarming?

Infrarood verwarming badkamer

Hoe werkt een infrarood verwarming?

Infraroodpanelen

Infrarood verwarming behoort tot de elektrische verwarming. Hoe werkt een infrarood verwarming? Infrarood verwarming van de Warmteshop Hasselt gebruikt de nieuwste infrarood technologie om efficiënt de ruimte te verwarmen. 

Bij slim gebruik van een infrarood verwarming systeem kan je tot zeker 50% besparen op de energiekosten in vergelijking met een centrale verwarming. Bovendien bespaar je op de installatie en onderhoudskosten. Installatie is eenvoudig en IR verwarming behoeft geen onderhoud. 

badkamer plafond

Directe elektrische verwarming

Warmtepanelen

Infrarood verwarming geeft direct warmte. Binnen 8 tot 15 minuten is de directe elektrische verwarming op volle sterkte. Je hoeft dus niet eerste een heel verwarmingssysteem op te starten om binnen het kwartier te genieten van directe warmte. 

Verwarming via infrarood is geschikt als hoofdverwarming of bijverwarming. Voor woningbouw, utilitaire bouw en industriële omgevingen. Zoals infrarood verwarming magazijn of kantoor verwarming. De warme infrarood stralen raken je huid, maar dringen niet door. 

Ik wil een gratis offerte voor infrarood verwarming

Zuinig verwarmen met elektriciteit

Hoogwaardige infrarood verwarming zet maar tenminste 93% van de energie om in infraroodwarmte. Dit is een zeer hoog rendement. Infraroodverwarming Hasselt levert alleen maar hoge Europese en Duitse kwaliteit verwarmingen. 

Dit heeft als voordeel dat ze zeer zuinig in verbruik zijn, waardoor je direct bespaart op de stookkosten. Bovendien stoot je geen CO2 uit in combinatie met groene stroom. Een zeer goede combinatie is infrarood verwarming met zonnepanelen. Zuinig verwarmen met elektriciteit. 

Badkamer met foto infrarood paneel
Keuken

Werking infrarood verwarming

Infrarood verwarming hoe werkt het

De werking infrarood verwarming is anders dan bij een conventioneel verwarmingssysteem. Zoals een cv-ketel, waarbij de lucht wordt verwarmd. De warme lucht circuleert door de kamer waardoor je het warmt krijgt. Werking infrarood verwarming een andere manier van verwarmen. 

Infrarood verwarming hoe werkt het eigenlijk? Infrarood verwarming werkt volgens het principe van de zon. Hoe de zon de aarde verwarmt, verwarmt een elektrische verwarming met infrarood de objecten en personen in de kamer. 

Infrarood verwarming Hasselt woonkamer 12

Infrarood korte golf of lange golf

Lange golf infrarood panelen

De Warmteshop Hasselt levert zowel de infrarood korte golf als lang golf verwarming. Lange golf infrarood panelen worden toegepast in woningen. De infraroodstraler korte golf bij industriële omgevingen en sauna’s. De warmte wordt direct door je lichaam opgenomen.

Infraroodverwarming voor woningen stralen lange warmtegolven uit, welke we IR C-straling noemen. De infraroodstraler met korte golf noemen we A-stralen. De warmtestralen zijn gelijk aan de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke UV stralen. 

Print Foto

Infrarood verwarming werking

Infrarood korte golf

De infrarood verwarming werking warmt direct de muren, vloer en meubels in de kamer op. En natuurlijk ook de mensen. Lange golf infrarood straling heeft een golflengte van 3000 tot 10.000 nm en dringt alleen door tot in de bovenste laag van de huid; de opperhuid.

Infrarood korte golf is de meest krachtige straling en dringt dan ook het diepste door in onze huid. De infraroodstraler kort golf wordt gebruikt als industrie verwarming, zoals werkplaats verwarming. Maar ook bij infrarood sauna’s, Sunshower en als terrasverwarmer. 

infrarood verwarming woonkamer

Ruimte snel verwarmen

Berekenen verwarming ruimte

De directe infrarood stralen weerkaatsten overal op, zoals bank, muur en vloer. Met infrarood verwarming kan je de ruimte snel verwarmen. En dat op een natuurlijke en duurzame wijze. Dit is net als de zon die de muren of meubels opwarmt.

Hoeveel lange golf infrarood panelen je nodig hebt om de kamer te verwarmen kan infraroodverwarming Hasselt voor je uitrekenen. Berekenen verwarming ruimte is onderdeel van ons warmteplan. Vraag gratis offerte aan om jouw woning te verwarmen met infrarood.

infrarood verwarming badkamer

Gezond verwarmen

Gezond binnenklimaat

Energiezuinig en gezond verwarmen met infraroodstraling. De opwarming van de wanden in de kamer zorgen voor een extra stijging in kamer temperatuur. De warmte voelt warmer dan wanneer de lucht wordt verwarmd. Je kan daardoor de thermostaat lager zetten. 

Doordat niet de lucht wordt verwarmd met infrarood verwarming, maar direct de objecten creëer je een gezond binnenklimaat. Er is namelijk geen luchtcirculatie waarbij bacteriën en stofdeeltjes in de lucht zweven. Je zult ook merken dat je minder hoeft te stoffen in huis. 

infrarood verwarming eetkamer

Binnenklimaat luchtvochtigheid

Gezonde verwarming

Het binnenklimaat luchtvochtigheid is op optimaal niveau met infraroodverwarming Hasselt. En dit merk je direct. De lucht droogt namelijk niet uit, waardoor je ook geen last meer hebt van droge ogen en huid. De infrarood warmte is ook nog eens gezond voor je lichaam. 

Spieren ontspannen, het vermindert pijnen aan gewrichten en verbetert de bloeddoorstroming. Reumapatiënten en mensen met allergieën hebben veel baat bij infrarood verwarming in huis. Infrarood warmte is voor iedereen een gezonde verwarming. 

Carlo Rouwet

Infrarood verwarming kopen

Waarom infrarood verwarming

Waarom infrarood verwarming kopen? We geven je de voordelen van infraroodverwarming, mocht je nog vragen hebben dan kan je altijd contact opnemen met Warmteshop Hasselt.

Geruisloos en geurloos.
Geen CO2 uitstoot.
Verbeterde luchtkwaliteit en geen rondzwevend stof.
Gelijkmatige temperatuur verdeling en gezond binnenklimaat.
Efficiënt duurzaam en geen onderhoudskosten.
Muren warmen op, waardoor je geen schimmelvorming hebt.
Bediening via het Smart Home systeem.
Snelle opwarmtijd van 8 tot 15 minuten.
Infrarood verwarming met zonnepanelen.
Installatie aan muur, plafond of als mobiele verwarming.