Warmteshop Hasselt, de winkel & showroom voor Hasselt en omgeving.

013 32 12 26

info@warmteshop.be

Maandag-vrijdag 09:00 -1700

Is infrarood verwarming gezond?

Infrarood verwarming Hasselt slaapkamer 2

Infraroodverwarming Hasselt

Infraroodpanelen

Vaak wordt de vraag gesteld aan de Warmteshop Hasselt, is infrarood verwarming gezond? Ja, infrarood verwarming is gezond voor mens en dier. 

Infraroodverwarming Hasselt brengt niet alleen aangename in je huis, maar ook gezond warmte. De warme stralen van een infraroodpaneel zorgt voor een schoon binnenklimaat. 

Daarnaast verlicht het spierpijn, gewrichtspijn en laat de infrarood warmte je bloed beter doorstromen. Bovendien blijft de luchtvochtigheid in de ruimte in balans. 

Infrarood verwarming badkamer

Warmte als de zon

Infrarood verwarming

Infrarood straling is zeker niet schadelijk voor onze gezondheid. Je kan de infraroodstralen vergelijken met de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke uv-straling.

Het soort warmte wat je voelt met infrarood verwarming in huis is hetzelfde gevoel als je van de schaduw in de zon gaat lopen. Je voelt direct de heerlijke warmte op je huid. 

Feit is dat mens en dier niet zonder zonlicht kan. Het type straling van een IR verwarming is overigens te vergelijken met de straling van een tegelkachel. 

Ik wil een gratis offerte voor infrarood verwarming

Geen droge lucht

Met infraroodverwarming in je woning heb je geen last van een droge lucht. Infrarood verwarmingspanelen zorgen namelijk voor een optimaal binnenklimaat. 

Aangename warmte zonder luchtverplaatsing een een juist vochtigheidsgraad. Een te lage vochtigheid droogt de slijmvliezen uit, zodat bacteriën en virussen sneller een verkoudheid veroorzaken. 

Infrarood verwarming droogt de lucht niet uit, waardoor je een gezond binnenklimaat krijgt. Nooit meer last van droge ogen, handen en huid met bijverwarming infrarood.

Woonkamer infrarood paneel
mobiele verwarming

Infrarood verwarming gezondheid

Is infrarood gezond?

Infrarood verwarming gezondheid gaan zeer goed samen. Is infrarood gezond kunnen wij met een volmondige ja beantwoorden. Met infrarood verwarming creëer je een gezond binnenklimaat. Bij infrarood verwarming wordt niet de lucht verwarmd, maar de objecten en mensen. 

De muren worden hierdoor ook warm, waardoor de vochtigheid wegtrekt uit de wanden. Droge en warme muren is goed voor de isolatie van de wand en gaat schimmelvorming tegen. Warmtepaneel is ook verkrijgbaar in mobiele verwarming.

Daarnaast blijft de luchtvochtigheid overal in de kamer op een gezond niveau. De lucht droogt niet uit, het binnenklimaat is schoon en slijmvliezen drogen niet uit. Spieren ontspannen en het verlicht pijnen. Astma- en reumapatiënten hebben hier veel baat bij.

Infrarood verwarming Hasselt slaapkamer 1

Gezondheid en infrarood verwarming

Lange golf infrarood

Gezondheid en infrarood verwarming is een zeer goed combinatie. De mens heeft infrarood straling nodig. Lange golf infrarood is net zo belangrijk als de lucht die je inademt. In de natuur worden we er constant door omringd. 

Zonder deze gezonde golflengte van zonlicht zou het leven op deze planeet zelfs ondenkbaar zijn. Infrarood panelen genereren precies deze golflengte, die ons van binnen zacht en aangenaam verwarmen. 

In tegenstelling tot ultraviolette of zelfs röntgenstralen zijn infraroodgolven volledig ongevaarlijk. Ze beschermen de huid en bovendien hebben ze zelfs een therapeutisch effect. Met een infrarood verwarming haal je dus een stukje noodzakelijke natuur in huis.

Keuken

Infrarood panelen gezondheid

Infrarood en gezondheid

Infrarood panelen gezondheid gebruiken alleen de lange golf infraroodstralen. De lange golf C-stralen met 5-15 micron heeft een hoge werkingsdiepte, verwarmt zacht je lichaam en ontspant spieren. De infrarood warmte laat je bloed ook beter doorstromen. 

Infrarood straling is de beste manier om warmte aan het lichaam toe te voegen zonder het te beschadigen. Je immuunsysteem wordt versterkt en het stimuleert het metabolisme. Het is niet voor niets dat infrarood ook wordt gebruikt als warmtetherapie. 

Infrarood en gezondheid gaan daarom zeer goed samen. Wil je meer weten over de werking en waarom infrarood verwarming gezond is? Neem dan contact op met de adviseurs van Warmteshop Hasselt. Zij vertellen je graag meer over de goede werking van infrarood. 

infrarood verwarming woonkamer

Verwarming infrarood panelen

Energiezuinig huis verwarmen

Met verwarming infrarood panelen profiteer je van een juiste luchtvochtigheid in huis. Een goede vochtigheidsgraad in huis ligt tussen de 40 en 60 procent. Met infraroodverwarming Hasselt kies voor kwaliteit en bereik dit optimale binnenklimaat. 

De infrarood stralen verwarmen de objecten in de kamer, waaronder de meubels, muren en vloer. Doordat de muren warm worden, onttrekt het vocht en worden schimmels gedood. Met infrarood panelen in huis voorkom je schimmelgroei in de muren. 

Doordat muren droog zijn, werkt de isolatie ook beter. Bij een goed geïsoleerd huis hoef je minder te stoken, om het lekker warm te hebben. Je kan daarom de thermostaat lager zetten, waardoor je direct bespaart op de kosten. Gezond en energiezuinig huis verwarmen. 

sunshower duo

Infrarood douche gezond

Sunshower

Infrarood douche gezond en wel. Je kan nu ook onder de douche genieten van de gezonde infrarood werking. Daarvoor heeft infraroodverwarming Hasselt de speciale Sunshower. Sunshower geeft je gezonde infraroodstraling en zonlicht, terwijl je doucht.

De infrarood Sunshower is speciaal ontworpen voor gebruik onder de douche. Bij rug- en nekklachten is het heerlijk om tijdens het douchen de infrarood warmte te voelen. Dit helpt de pijn van spierfuncties te verzachten en bevordert het spierherstel. 

Daarnaast beschikken sommige Sunshower modellen zelfs over UV-licht. Deze zijn zo ver doorontwikkeld, dat ze heel dicht in de buurt van echt zonlicht komen. Maak kennis met de heerlijke Sunshower welke je bij de Warmteshop kopen kan. 

badkamer handdoekdroger

Badkamer infrarood paneel

Schimmel bestrijden badkamer

Met een badkamer infrarood paneel heb je geen last meer van vieze schimmels op de muren. Schimmel bestrijden badkamer met infrarood verwarming badkamer. Infrarood straling warmt de objecten op. Waaronder ook de muren. 

Door de warme muren onttrekt het vocht eruit en hebben schimmels geen kans meer in de badkamer. Schimmels zijn schadelijk voor de gezondheid. Ze zijn slecht voor de luchtwegen en versterken allergische reacties. 

Wanneer de omgeving droog is, ontwikkelen schimmels zich moeizaam of zelfs helemaal niet. Bij een luchtvochtigheid van boven de 60% kunnen de schimmels zich goed nestelen en daardoor verder ontwikkelen. Met badkamer infrarood paneel verdwijnen schimmels. 

Infrarood verwarming Hasselt badkamer

Infrarood gezondheid

Voordelen infrarood

– Versterking van ons immuunsysteem.

– Verhoging van de doorbloeding van de huid.

– Stimulatie van het metabolisme.

– Astmapatiënten en mensen met allergieën profiteren van weinig stof en een constante luchtvochtigheid.

– Reuma patiënten reageren zeer positief op een gebrek aan luchtcirculatie en constante luchtvochtigheid. Pijnklachten nemen daardoor af. 

– Dragers van contactlenzen verdragen een laag stofgehalte en constant vocht beter.

– Droge muren waardoor schimmels in de wanden verdwijnen.