Warmteshop Hasselt, de winkel & showroom voor Hasselt en omgeving.

013 32 12 26

info@warmteshop.be

Maandag-vrijdag 09:00 -1700

Werkplaats verwarming

industriele verwarming magazijn

Infraroodverwarming Hasselt

Infraroodpanelen

Op een efficiënte en effectieve wijze een werkplaats verwarmen. Dit is mogelijk met de infrarood werkplaats verwarming. 

Infrarood verwarming is namelijk heel efficiënt in het verbruik van de energie. 

De werkplaats verwarming van Warmteshop Hasselt is van hoge kwaliteit waardoor tenminste 93% van de energie wordt omgezet in infrarood warmte.

Dit is een zeer hoog rendement, waardoor je direct bespaart op de bedrijfskosten. Bovendien heeft een infraroodverwarming Hasselt geen onderhoud nodig.

industriele verwarming werkplaats

Zuinige werkplaats verwarming

Warmtepanelen

Werkplaats verwarming met infrarood is een zuinige en duurzame oplossing om deze ruimte te voorzien van aangename warmte. Een zuinige werkplaats verwarming is namelijk heel goed in staat een zone te verwarmen.

Op deze manier hoef je niet de hele werkplaats of garage te voorzien van warmte. Bij zone gericht verwarmen gaat er veel minder warmte verloren.

Daarnaast warmte infrarood niet de lucht op, maar direct de objecten en mensen die zich in het stralingsgebied bevinden. De werkplaats verwarming is niet gevoelig voor tocht.

Ik wil een gratis offerte voor infrarood verwarming

Duurzaam verwarmen

Werkplaats verwarming werkt middels elektriciteit, waardoor je geen gebruik meer hoeft te maken van de dure en milieuvervuilende fossiele brandstoffen. Zoals gas en aardolie. 

Gebruik altijd hernieuwbare energie in combinatie met infraroodstralers, zodat je ook nog eens geen CO2 uitstoot. Nog duurzamer en zuiniger is om zelf de energie op te wekken. 

Dit kan door te investeren in zonnepanelen op het dak. In gemiddeld 7 jaar heb je deze investering als bedrijf terugverdiend. Maak daarbij ook gebruik van subsidie regeling voor zonnepanelen bedrijven. 

loods magazijn verwarming
industriele verwarming

Infraroodstralers korte golf

Werkplaatsverwarmer

Infraroodstralers korte golf zijn zuiniger dan traditionele verwarming zoals een CV systeem of gasgestookte luchtblazer. De infraroodstralers korte golf verwarmen niet de lucht, maar de objecten en personen. De vloer, muren, werkbanken en apparatuur houden de warmte vast.

Daarnaast weerkaatsen de ir stralen op bijna alles. Op deze manier voel je van alle kanten de comfortabele warmte. De elektrische werkplaatsverwarmer heeft overigens een vergelijkbare golflengte als infrarood warmtelampen.

Zodoende kan de warmte direct worden gericht op de plek waar de warmte nodig is. Dat geeft een comfortabel en natuurlijk gevoel. Je kan het vergelijken met de zon die door een raam schijnt. De zon verwarmt alle objecten in de ruimte zonder luchtverplaatsing te genereren.

industriele verwarming magazijn

Elektrische werkplaatsverwarmer

Werkplaats of garage

Warmteshop Hasselt biedt hoogwaardige elektrische werkplaatsverwarmer aan voor de werkplaats of garage. Zowel in draagbare als monteerbare modellen. De positie van de werkplaats verwarming is van belang, zodat je de meeste warmte ontvangt.

Het beste is om de elektrische werkplaatsverwarmer boven hoofdhoogte te plaatsen in een hoek van 45 graden. De infrarood stralen raken de zijkant van het lichaam, wat comfortabel is. De korte golf infrarood stralers moeten op tenminste 3 meter hoogte worden gemonteerd.

Op deze manier heeft de verwarming een groot warmtebereik. Tevens is dit de veilige afstand voor de korte golf infrarood straling. De heaters kunnen natuurlijk ook nog hoger worden opgehangen. Op bijvoorbeeld 8 meter, afhankelijk van hoe de inrichting van de werkplaats is.

infrarood verwarming eetkamer

Elektrische werkplaats verwarming

Losse infrarood lampen

De losse infrarood lampen van de elektrische werkplaats verwarming hebben een levensduur van 5.000 tot 7.000 uren. Dit is berekent bij een volledige output en op vol vermogen. Echter staat een werkplaats verwarming nooit constant op hoog vermogen ana.

Om nog goedkoper uit te zijn, regel je de elektrische werkplaats verwarming met onze Energy Comfort Controller waardoor ze een nog langere levensduur hebben. De temperatuur kan je eenvoudig per ruimte regelen met een thermostaat.

Desgewenst kunnen de thermostaten met tijdschakeling worden gebruikt. Alsmede digitale thermostaten die je met de smartphone app bedient. Thermostatische regelingen is bewezen dat dit bijdraagt aan de energiebesparing van de losse infrarood lampen.

mobiele verwarming

Werkplaatsverwarming met infrarood

Vermogen elektrische kachel

De werkplaatsverwarming met infrarood is verkrijgbaar bij infraroodverwarming Hasselt. Wij hebben diverse modellen en vermogen elektrische kachel werkplaats. Laat je door onze Warmteshop adviseurs goed informeren welk vermogen elektrische kachel je nodig hebt. 

Het vermogen van de elektrische verwarming is afhankelijk van drie factoren. Het aantal te verwarmen m2, de hoogte van het gebouw en de isolatie waarde. Zorg er altijd voor dat de werkplaatsverwarming met infrarood niet wordt onderbroken. Dit vermindert het rendement. 

De infraroodstralers worden geleverd met een stevige ophangbeugel. Standaard is de werkplaatsverwarming voorzien van ophangpunten voor pendelmontage aan kettingen of kabels. Vraag onze installatie service om jouw infraroodsysteem te monteren.

verwarming magazijn

Mobiele elektrische infrarood verwarming

Staande infrarood verwarming

Werkplaats verwarming is verkrijgbaar als mobiele elektrische infrarood verwarming. Of je kan de infraroodstralers aan de muur of plafond installeren. De mobiele werkplaats verwarming is eenvoudig te verplaatsen naar de werkplek waar warmte nodig is.

In een loods, garage of magazijn wordt er niet altijd op één vaste werkplaats gewerkt. Wanneer jouw medewerkers op verschillende locaties werken, ligt de keuze voor een mobiele elektrische infrarood verwarming erg voor de hand als bijverwarming.

Met een verplaatsbare staande infrarood verwarming zorg je er namelijk voor dat op iedere locatie en op ieder moment aangename warmte is om te werken. Ideaal voor het verwarmen van werkplekken binnen en buiten. Mobiele verwarming verplaats je eenvoudig.

werkplaats garage verwarming warmteshop

Garage verwarmen

Infrarood verwarming garage

Een werkplaats garage verwarmen is middels hete lucht verwarming niet economisch. De deuren van een garage gaan vaak open en dicht voor de auto’s die binnenrijden. Daarom is infrarood verwarming garage de beste oplossing.

Een infrarood verwarming garage verwarmt de werkplek van de monteurs. Een werkplaats verwarming voor garage geeft aangename warmte. Bovendien waait de warmte niet naar buiten als de deuren opengaan.

Een infrarood verwarming garage warmte namelijk niet de lucht op, maar direct de objecten en mensen. Er komt ook geen luchtcirculatie van pas. 

Indien de garagedeur opengaat is er maar weinig warmteverlies. Korte golf stralers zijn daarom perfect voor garage verwarmen.

Verwarmingskosten besparen

Korte golf infrarood verwarming

Door gebruik te maken van de werkplaats verwarming van Warmteshop Hasselt zal je direct verwarmingskosten besparen. Een industrieel pand is vaak niet goed geïsoleerd, deuren staan open en het bevat veel kubieke meters. Om een pand te verwarmen met hete lucht is een duur.

Warme lucht stijgt. Voordat de warmte bij de werkplaats is ben je vele uren en euro’s verder. Daarnaast vliegt de lucht naar buiten vanwege de slechtere isolatie van een industrieel pand.

De beste oplossing voor verwarmen van werkplaatsen garages, loodsen of bedrijfshallen is met de korte golf infrarood verwarming. Een korte golf infrarood werkplaats verwarming geeft instant warmte af, daar waar het effectief nodig is.

Carlo Rouwet
infrarood verwarming hasselt vestiging

Infrarood verwarming kopen Belgie

Infrarood plafond paneel werkplaats

Wil je een infrarood plafond paneel werkplaats kopen? Kom dan langs bij de Warmteshop Hasselt. Infrarood verwarming kopen België doe je bij de experts van infraroodverwarming Hasselt. In onze toonzaal staan de verschillende lange en korte golf infrarood verwarming uitgestald.

Wij geven je advies wat de beste infrarood verwarming voor jouw situatie is. Kies voor kwaliteit, want al onze elektrische kachels met infrarood zijn zuinig en efficiënt in verbruik. Ideaal als infrarood verwarming magazijnof als werkplaatskachel.

Wil je meer weten over infrarood verwarming? Wat de voordelen zijn van een mobiele verwarming? Neem dan contact met infraroodverwarming Hasselt. Uiteraard kan je ook een bezoek brengen aan onze winkel in Hasselt.